Елена Хайтова и Никола Гигов на среща с читатели в Асеновград

Писателското семейство представи новите си книги в Градската библиотека "Паисий Хилендарски". Срещата с асеновградчани, част от програмата на Есенните празници на изкуствата, бе под наслов "Откъде извира българската сила".

Дъщерята на Николай Хайтов представи 13-та си книга с есета и разкази "Огледало от женски съдби". В нея авторката поставя провокативно въпросите дали жените по света днес са по-силната половина на човечеството, "след като е известно, че са добрата", както и какво биха казали мъжете. В "Огледало от женски съдби" разказите са посветени на Валя Балканска и съдбите на други родопчанки. Включени са и сюжети от Полярния кръг, Париж, Япония, Украйна.

Последната си творба представи и писателят-аргонавт Никола Гигов, изследовател на Орфей, носител на над сто национални награди и индивидуално място в Музея на славата в Интернационалния биографичен център в Кембридж. Книгата му "Пръски от светлина" включва стихове, отзиви, писма и фрагменти от целия творчески път на писателя, който има 65 издадени книги.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини