Арестите на полицейските началници са извършени под натиск, твърди Пламен Узунов

Пред агенция „Фокус“ бившият директор на Областната дирекция на МВР в Пловдив Пламен Узунов заявява: „Пред мен един народен представител многократно твърдеше, че в Първомай е организирана престъпна група, без да ми каже нищо конкретно, като многократно ми  е оказвал натиск да сменя ръководството на районното управление с човек, който посочи той. Дали става въпрос за политически натиск не мога да кажа, но със сигурност става въпрос за личните интереси на един народен представител. От ръководството на МВР не ми е оказван натиск. Оказван ми е натиск само и единствено от един народен представител и той е Методи Андреев“.

Агенция „Фокус“ цитира Пламен Узунов, който говори за задържането на полицейските началници в Първомай и Асеновград. Агенцията не съобщава къде и по какъв повод бившият шеф на ОДМВР – Пловдив е направил това изказване.

„Много съм изненадан от резултатите, които бяха изнесени, заявява Узунов. Познавам служителите от двете полицейски управления. От медиите се запознах и с резултатите от извършената проверка, които са много противоречиви. Естествено, че когато някой е извършил престъпление или нарушения на служебните правила, трябва да бъде извършена проверка и да бъде взето безкомпромисно решениe. За мен остава неприятният привкус, че те бяха предварително пожертвани, без в медиите да излязат категорични данни за тяхната вина. Обстоятелствата, че към момента не са задържани с мярка на съда, означава, че има нещо нередно”, коментира бившият директор на ОДМВР Пловдив. „За Асеновград съм изненадан – там никога не са се получавали, каквито и да е данни за злоупотреби от страна на началника на Районното управление. Това, което научих, просто ме изуми”, коментира той. „За Първомай стоят по малко по-различен нещата, тъй като там действително в продължение на дълъг период от време сe получаваха данни, че нещо се случва, но те бяха много абстрактни и бях възложил и комплексна проверка на районното управление”, посочи Узунов.Освен това, той добавя, че арестуването на Налбантов и Темелков е било показно унижение и че е можело да се действа по друг начин. „Очаквам всеки да си получи заслуженото в това число и длъжностните лица, които преекспонираха така нещата, че да изглеждат по този начин. Нека съдът да прецени дали тези хора са виновни или не. В медиите се тиражира, че те са виновни - нещо, в което аз се съмнявам" завършва Узунов.

Пламен Узунов беше освободен от длъжността директор на Областна дирекция на МВР - Пловдив на 20 август тази година, след като негов подчинен се опита да прикрие шофьор, прегазил човек на пешеходна пътека.

Теодора Кирякова

Източник: focus-news.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини