Българският отбор зае второ място на Световното по риболов, шампиони са италианците

    С много уловени пъстърви и високо ниво на адреналина премина Световното първенство по риболов на пъстърва с естествени примамки, което се проведе в събота и неделя на река Чая при Бачково.

    В първия манш (45 мин.) рибите бяха много активни и се изискваше бърз риболов, чевръста смяна на куките и светкавично поставяне на примамките, за да не се губи време. Петкраткният световен шампион Масимиано Коломбо направи изключителна демонстрация на техника и умения, като успя да улови 42 пъстърви. След това кълването започна да спада, рибите станаха по-капризни, заради това че вече бяха улавяни веднъж или два пъти, и имаха едно наум от набожданията. В тази ситуация българските състезатели от националния отбор и от "Родопа 2002" успяха да се ориентират много добре и показаха високо майсторство. Пламен Бойков от родопския тим дори спечели победа в сектора, където до него се състезаваше прочутия италианец и неколкократен световен шампион Марино Полониато. Опитният Бойков улови общо 56 пъстърви в четирите манша и завърши на първо място.

    В неделя се състоя награждаването, като заслужено най-добри се откроиха италианците с общ улов от 652 пъстърви. Среброто спечели тимът на България. Трети останаха французите.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини