КРИБ със структура в Хасково, Стефан Димитров шеф

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) учреди поредната си структура в Хасково. 14-те учредители избраха УС. Негов председател е Стефан Димитров от Димитровград, а заместник-председател – хасковският бизнесмен Делян Делчев.

„За нас е изключително важно в Хасково да имаме организация, която да представя интересите на бизнеса в областта“, каза при представянето на УС заместник-председателят на КРИБ инж. Иван Бойков, която присъства на учредяването на местната структура.

Бойков подчерта, че Хасково и областта са знакови от всяка гледна точка за икономиката, тъй като като пограничен район е добър и за търговия, и за бизнес. Той посочи, че именно затова КРИБ ще насочи част от активите си към Хасковски регион.

Основната цел на организацията е да обедини колкото се може повече компании от региона, за да може да се покаже не само, че има бизнес, а и че има какво да се прави в нашата област, посочи председателят на КРИБ Хасково Стефан Димитров. „Събираме се, за да се привлече повече бизнес, особено от малките и средни предприятия, затова и финансовите параметри за членство, които определихме, са по-ниски, за да има възможност всеки да се включи“, посочи и заместникът му Делян Делчев.

Хасковските учредители бяха приветствани и от председателя на КРИБ-Кърджали, най-голямото крило на организацията, инж. Фахри Идриз. Той им пожела всеки ден в главите им да изкристализира факта, че бизнесът е необходимост, като религията и политиката, защото създава блага.

В местната организация в Хасково ще се работи и на браншово ниво, посочи Делян Делчев. Тепърва предстои избистряне и на идеите за развитие на организацията. Но една от тях е в посока как бизнесът да се включва в образователния процес.

„Бизнесът все по-активно ще участва в образователната система и заради промените в законодателството, като например тази за дуалното обучение. То без нас не става, защото е учене и работа на едно място. Без бизнеса това просто няма да стане. А това е модерната образователна система в Европа“, посочи и инж. Иван Бойков.

Това са неща, които вече се движат, посочи той и даде пример с Колежа в Монтана, който има и строителни, и машиностроителни специалности. Отварянето на такъв колеж в Кърджали пък предстои.

Инженер Бойков припомни, че всичко това минава през сътрудничеството на бизнеса с местната власт, общинската, държавната и областните управи.

За тази цел обаче трябва да има светъл бизнес, за да можем да си позволим да плащаме достойни заплати, подчерта той.

М. Манолова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини