Иво Димов и ГЕРБ благодариха на близо 15-те хиляди избиратели за подкрепата

    С благодарност към близо 15-те хиляди избиратели и съграждани, които подкрепиха Иво Димов на местните избори в неделя започна пресконференцията на ПП ГЕРБ в щаба на партията днес. Новият стар кмет на Димитровград заяви, че това е една изключителна победа. За мен доверието на тези 15 000 души е огромна отговорност, която трудно се запазва, категоричен бе Димов.

    "Не я приемам като лична победа на Иво Димов, а като победа на всички димитровградчани. Благодаря и на всички опоненти, които с достойнство приеха резултата и ме поздравиха", заяви Димов. Според него, това е поведение на зрели политици, които не се борят самоцелно за власт, а защитават своите виждания в конструктивна политическа битка като местния вот.

    От партията са на мнение, че изборните резултати показват, че изминалото 4- годишно управление е било успешно. Освен, че е оценено положително развитието на Димитровград, хората искат и да се върви по този път и да се развива града,  сподели Димов.

    Отново бе припомнено, че отминалите избори са без прецедент в историята на Димитровград, когато кмет е избран на 1-ви тур с огромно мнозинство и подкрепа. ГЕРБ е подкрепена и в селата в Общината, където 10 от кметовете печелят с мнозинство, припомни Димов. Идната неделя още 10 кандидати на партията ще се борят за кметски пост. Отчетено бе, че е направен пробив и по села, в които традиционно БСП е побеждавала в предишни избори.

    Три са селата, където кандидатите на ГЕРБ не са успели да спечелят - Здравец, Каснаково и Сталево. От секциите в града ПП ГЕРБ губи само в три секции - една в кв."Марийно" и две в кв."Изток", отчете Димов.

    Хората искат стабилност и ясно изразена отговорност. И такава им дава ПП ГЕРБ. Застанах пред своите съграждани с ясни цели, с приоритети и силен екип, без който един кмет не може да каже, че е успешен, бяха думите на Димов. Той бе на мнение, че димитровградчани са показали, че разбират необходимостта от стабилен и работещ Общински съвет с вота си за 17 съветници на ГЕРБ. Хората казаха, че искат града да се развива и да придобива нов европейски облик, подчерта Иво Димов. И посочи, че с вота си хората се противопоставят на боричканията, на които са били свидетели през изминалия мандат на местния парламент. 

    "Надявам се с мнозинството, което формираме в новия Общински съвет да отстояваме, товакоето сме начертали като визия и цели за развитие и след 4 години съм сигурен, че ще имаме още по-видими резултати", коментира Иво Димов.

    Видео репортаж от пресконференцията - вижте тук!

    Dimitrovgrad.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини