Протестиращи полицаи блокираха Хасково и магистралата

    За около 30 минути униформени и цивилни полицаи затвориха тази вечер главния път между Хасково и Димитровград.

    Около 16.30 часа служители от различни дирекции на МВР в Хасково и от няколко РПУ-та се събраха пред сградата на хасковската полиция. Протестиращите набъбнаха на около 300 души, а повечето от тях носеха на реверите си трибагреник с надпис“протест“.

    Кордонът от десетки автомобили, начело с няколко патрулки потегли към Димитровград, а полицаите обясниха, че отиват да изпратят колегите си от съседното РПУ, защото те не знаели пътя. Така с много бавна скорост върволицата от протестиращи измина 7-те километра от Хасково до разклона за с. Крепост за половин час.

    На разклона полицаите спряха и отвориха капаците на колите си. Така на практика блокираха движението по междуградското трасе.

    След предупреждение от колегите им, дежурни на смяна, че може да стане произшествие, в огромната маса хора се усети колебание дали да се върви към основното намерение-блокада на АМ“ Марица“ в час пик.

    След призив на техен бивш колега и синдикален член, че ако сега не стигнат докрай и не изразят мнението и несъгласието си с готвените промени, системата ще ги мачка и занапред, 50-ина от дошлите се решиха и тръгнаха към аутобана пеша.

    Около 17.30 часа протестиращите се наредиха по платното на магистралата и затвориха да около десетина минути движението. Заради отцепването се насъбра колона около двадесетина коли и камиони.

    Повечето от протестиращите са категорични, че напускат системата на МВР. Някои от полицаите от Димитровград дори обясниха, че вече са си пуснали рапортите. “Причините, поради които напускам са лични. След като взимат залъка на децата ми от устата - това са лични причини!“, заяви Стойчо Стоев от РПУ Димитровград.

    Според предварителната организация се очаква нов протест и блокада на АМ "Марица" край Димитровград утре около 17 часа.

    М. Манолова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини