Борисов: Това е новият 11 септември за Европа

Това е новият 11 септември за Европа. Тя трябва да преосмисли политиките си. Това заяви премиерът Бойко Борисов след извънредно заседание на щаба по сигурност и миграция, който беше свикан в МВР по негово искане. Бързо трябва да си преосмисляме политиките и взаимодействието не само между службите, но политиките по интеграция и работа с тези рискови групи, каза министър-председателят.

По-добре е да се въздържаме от пътувания във Франция, докато не се уточни всички терористи дали са задържани или убити. Цялото общество да бъде бдително, призова премиерът. Той увери, че ще бъде направено всичко възможно градовете и селата да бъдат наситени с армия и жандармерия. Той обаче предупреди, че това  не може да трае безкрайно. Разчитаме на хората да бъдат максимално бдителни  ида подават сигнали за всичко, което би ги усъмнило и които им се стори подозрително, каза още Борисов.

"Тези гета на „толерантност” ще видите какъв ще е профилът на терористите. Тези терористични актове бяха малко по-различни от другите", заяви той.

Мисля, че Европа след удара в сърцето й от днес, няма човек, който да не е разтревожен или президент, който да каже на народа си: няма страшно, всичко е спокойно, защото тези актове бяха малко по-различни отколкото другите – на футболен мач, на концерт, на бар, в ресторант, добави Борисов. На практика всяка сладкарница, всяко училище, всеки ресторант е пряко уязвим, отбеляза той.

По думите му терористите са искали да кажат: Никъде не сте защитени от нас, заради това, че атаките са били едновременно на различни места. 

Надявам се следващата седмица заедно с политическите лидери да проведем дискусия в НС на тази тема. При десетки хиляди мигранти, които преминават през нашите граници, със сигурност има хора които са огорчени ядосани  и това си е потенциален риск, предупреди Борисов.

epicenter.bg

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини