Тома Томов: Идва друг свят и ние не можем да живеем по стария начин

Генерал Борисов, трябва да държите много здраво кормилото на държавата, защото навлизаме в голяма турбулентност, заяви журналистът

"Париж е най-нормалната сцена за атака, поради това, че в продължение на близо век са контролирали региони в Близкия Изток. Франция воюва и те й го връщат. Във Франция има милионно мюсюлманско население. Това което се случи в Париж не е най-страшното", коментираа журналистът Тома Томов пред бТВ. 

"Аз сравнявам този акт с атаките срещу Световния търговски център на 11-и септември. Първото нещо, което си помислих беше, че светът вече се е счупил и войната е започнала. Демокрацията е много крехка и чуплива. Свободата иска око за око и зъб за зъб", заяви той. 

Според Томов е неизбежно да има голяма военна намеса в Сирия, която да смаже формацията ИД. 

"Истина е, че световните лидери правят грешки. Такава бяха думите на г-жа Меркел за бежанците, че страната ще приеме, толкова колкото дойдат. Германия има същите демографски проблеми като нас, обаче европейската цивилизация е много чуплива. Олан се държи като шеф на погребално бюро. Мисля, че френският президент ще бъде свален от власт. Демокрацията и свободата трябва да се защитават", категоричен беше журналистът. 

Томов прогнозира, че Франция ще изпрати войски в Сирия. 

Журналистът се обърна към премиера: 

"Генерал Борисов, аз не гласувах за вас, нито за Сергей Станишев, но се обръщам към вас, защото трябва да държите много здраво кормилото на държавата, защото навлизаме в голяма турбулентност. Погледнете какво става в региона ни. Идва друг свят и ние не можем да живеем по стария начин. Нацията ни трябва да бъде обединена, трябва ни обединител и неща около, които да се обединим. България би имала бъдеще, ако концентрира в себе си необходимата енергия и интелект". 

Източник: http://www.faktor.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини