На 7 декември грейва Коледното дърво в Димитровград

На 7 декември от 17:30 часа ще се състои церемонията по запалването на Коледното дърво на площад "България" в Димитровград. От Общината днес обявиха и програмата за месец декември, свързана с наближаващите празници.Напомниха, че града ни разполага с най-голямата жива елха в България.

Детската група "Бон бон" и танцов ансамбъл "Родопи"- Смолян ще бъдат част от програмата по запалването на светлините на Коледното дърво. Ще присъства Дядо Коледа, ще има разположени отново и множество ателиета на площада. Сред тях - поща до Дядо Коледа, ателиета за изработка на украса, както и за приготвяне на коледни сладки.

Сред атракциите в програмата тази година е т.нар Юнашки тиган с диаметър 2 метра. В него ще бъдат сготвени между 800 и 1 000 порции кебап. Кулинарното предизвикателство ще се проведе на 19 декември сутринта на площад "България" и ще продължи 8 часа. Същия ден на площада ще бъде запален и Коледен бъдник.

В последните три години Юнашкият тиган е бил организиран в София пред сградата на НДК, а тази година това ще се случи в Димитровград, уверяват от Общината.

Отново на 19 декември от 12:00 часа на площада пред Общината ще се състои и станалата вече традиционна Коледна трапеза. В нея могат да участват домакини с готварски умения, читалища и др. За участниците ще има парични награди в размер на 1000 лв.

Програмата за Коледните празници през декември включва още концерти, изложби, награждаване от различни конкурси, базари и др. Пак по традиция на 31 декември Общината организира празничен хоровод на плодащ "България" за желаещите да посрещнат новата 2016 година навън. 

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини