ОУ "Алеко Константинов" с грамота от конкурса "Глобално училище"

    С грамота и комплект учебни материали за начална и прогимназиална степен е отличено димитровградското ОУ "Алеко Константинов" заради участието си в конкурса "Глобално училище".

    Целта е популяризиране на глобалното образование и връзката му с целите за устойчиво развитие, представени в концепция. Училището е получило и покана за участие в четвъртата национална конференция с международно участие за Глобално образование. На нея се е дискутирала ролята на глобалното образование за постигане на целите за устойчиво развитие.

    ОУ "Алеко Константинов" е сред 42 училища от страната участвали в разработването на проект за конкурса „Глобално училище“ в рамките на проект Европейска година на развитие 2015, Национална работна програма за България. 

    "Участието ни в проекта е вследствие на работата ни в часовете и извънкласните форми на обучение по проблемите на устойчивото развитие – икономическа, социална, екологична, интеркултурна. Пример за това е и включването ни в глобалната инициатива на учители и ученици от целия свят - Най-големият урок в света", разказа Владимира Самарджиева, която е класен ръководител на 6 а клас. Заедно с възпитаниците на 5 б с класен ръководител Елена Генчева те се включиха активно в проекта.

     След успеха на инициативата "Най-големият урок в света" образованието за глобално гражданство в ОУ „Алеко Константинов“ продължава с урока, "Права на детето и Конвенция на ООН за правата на детето"

    Дейността ни за утвърждаването ни като модерно, съвременно глобално училище ще продължи с включването и участието ни в новите инициативи на Уницеф, съвместно с МОН., с външна и вътрешно квалификационна дейност и работа по целите за устойчиво развитие, допълни Самарджиева.

    Dimitrovgrad.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини