Недоволство във Фейсбук за сеч в димитровградски парк, Общината: Всичко е законно!

    Бурни дебати предизвика в групата Dimitrovgrad Bulgaria премахването на дървета и храсти тази сутрин в парка до училище "Пенчо Славейков". То е част от дейностите по преместването на популярно заведение, намиращо се на същото място. Причината е изискване за отстояние от учебно заведение.

    Под снимка, публикувана от Магдалена Русева част от коментиращите се възмущават от изсичането на дърветата и изразяват мнения за изграждане на заведение и хотел на същото място. 

    "Кой им дава право да режат дърветата, никой не залесява, а само режат, това е подсъдно !", са част от коментарите. Става ясно, че от сечта е засегнат и 50-годишен бор.

    От Общината коментираха ситуацията, като казаха, че е било отсечено само едно дърво. Допълниха, че собствениците на заведението имат закупено право на строеж след търг през 2009 г. на площ от 500 кв.м. Дървото попада в терена за строеж, затова се е наложило премахването му.

    Има и влезнал в сила подробен устройствен план, както и разрешение за строеж. Изплатено е и обезщетение за отсеченото дърво. Нямаме основание да спираме процедурата, всичко е законно, допълниха от Община Димитровград.

    Dimitrovgrad.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини