Дебелия разстрелян заради имоти на Черноморието. Вестниците в събота

Убийството. 

"Монитор":

Дебелия разстрелян заради имоти на Черноморието

Висаджията Веселин Стоименов-Веско Дебелия, който беше показно разстрелян в четвъртък вечерта, е бил ликвидиран заради преразпределяне на бизнеса за стотици милиони по нашето Черноморие. Това е една от версиите, по които полицията е започнала работа. Смята се, че Дебелия, който е наследил част от имотите и фирмите на бившата „ВАИ Холдинг“, собственост на покойния Георги Илиев, се е опитвал да изземе агресивно много печеливши бизнеси по летните ни курорти и най-вече в района на Несебър и Бургас. Всичките те били някога перли в короната на разпадналата се ВИС-2. Това навежда разследващите на мисълта, че някой засегнат конкурент е поръчал убийството на 53-годишния мъж. Името на Стоименов е свързва с хотелски комплекс „Астория“ в Слънчев бряг, бутиковия хотел „Дюн“, дискотеки, както и много търговски обекти в скъпарския курорт. Твърди се, че свързана с него фирма държала и концесията на Южния плаж в Несебър, откъдето само печалбата от шезлонги и чадъри на сезон се изчислявала на милиони левове. Негова фирма управлявала и бизнеса с лодки, които возят туристите по река Ропотамо.

ДПС. 

"Труд":

Съпредседателят Четин Казак: Кърджали и ДПС са непревземаеми крепости

„Кърджали и ДПС са непревземаеми крепости”, коментира съпредседателят Четин Казак при посещението на ръководството на движението в родопския град, съобщава Нова телевизия.

Казак увери, че „всякакви опити да се подмени или присвои профилът и същността на партията са обречени на неуспех”.

„Oбщинските и областните структури в Кърджали са единни и сплотени, въпреки бурните политически събития през последните месеци в нашата партия“, заяви областният лидер и кмет на града Хасан Азис. Той допълни, че диалогът с избирателите не е нарушен и никога не е спирал. Нямало и промяна в евроатлантическата ориентация на ДПС.

„Тези, които не споделят ценностите на партията ни и напуснаха парламентарната група, да бъдат така доблестни и да излязат от Народното събрание”, призова другият съпредседател на ДПС Мустафа Карадайъ.

Акция. 

"Сега":

Масирана акция срещу нелегалната миграция се проведе в София

Общо 562-ма души са проверени днес в София в рамките на специализирана полицейска операция за противодействие на нелегалната миграция. Акцията е планирана и утвърдена от главния прокурор на Република България Сотир Цацаров и главния секретар на МВР главен комисар Георги Костов, съобщи МВР
Акцията протекла на два етапа. По време на първия етап били проверявани хотели, хостели и други места за настаняване. При втория етап бяха реализирани проверки на заведения и търговски обекти в съответните райони. Посетени са общо 267 обекта за установяване на незаконно пребиваващи чужденци.
Акцията е проведена от служители на СДВР, съвместно с техни колеги от Главна дирекция „Национална полиция“, Дирекция „Миграция” и Столичната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, екипи на ДАНС, Агенцията за безопасност на храните, Териториалната дирекция на НАП - София и Инспекцията по труда. В хода на извършените проверки са съставени 13 акта по Закона за българските лични документи и един по Закона за движение по пътищата.
Десет български граждани са отведени за установяване на самоличност. Трима чужденци без документи за самоличност също са отведени в полицията.
Проверени са и 18 моторни превозни средства.

Трагедия. 

"24 Часа":

Експертизата потвърди: Сапунджиев е застрелял жената и детето си от упор в главите

Благой Сапунджиев е погубил съпругата и детето си, като ги прострелял от упор в главите. По същия начин сам е сложил край на живота си, потвърди х имическата експертиза. Барутни частици са открити единствено по ръцете на Благой.

Старият армейски пистолет “Валтер P38”, с който е извършено двойното убийство и самоубийството, носи щемпел със стилизиран орел. Произведен е в Германия през 1945 г. Както “24 часа” вече писа, таково оръжие са носели служителите на тайната немска полиция Гестапо и висшите офицери от Вермахта.

Пистолетът на 35-годишния пловдивчанин е незаконно притежаван. Криминалистите се опитват да установят откъде се е снабдил с него. Предполага се, че се е свързал с колекционер. Все още не е ясно дали във фаталната нощ шофьорът на камион е употребил алкохол, или наркотици, тъй като назначените за тях експертизи не са готови.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини