Културистът Добри Делев за 2016 г: Продължавам да следвам целите си и не се отказвам!

Равносметка на отминалата 2015 година в професионален план направи за читателите на Dimitrovgrad.bgvesti.net шампионът по културизъм Добри Делев. Той бе първият българин, участвал в конкурса "Мистър Олимпия" .Димитровградчанинът сподели какво му предстои и към какво ще се стреми през настоящата година.

- Добри, каква беше за теб 2015 година?

- В професионален план мисля, че беше много успешна, имах победа и първо участие в конкурса "Мистър Олимпия". Смятам, че всяка една година изминала година е по-успешна от предходната за мен. Продължавам да следвам целите си и не се отказвам.

- Какво очакваш от новата 2016 година?

- Както казах, взех победа и участие в "Мистър Олимпия". Здраве и живот, ще гоня победа в същия конкурс отново, следващата цел е ТОП 10. Директно участие в конкурса получават само състезателите, класирали се в ТОП 5. Другите ще трябва да преминат определени квалификации. Или трябва да взема победа, или определен брой точки.Надявам се вече лесно да взема победа. Мисля, че още миналата година бях готов да вляза в ТОП 10, може би съдиите не мислеха така. Такъв ще е пътя, надявам се, че ще успея. Тази година трябва да бъда доста по-добър от миналата.

- След този дебют в световния конкурс очакваш ли да гледат на теб по друг начин на големите подиуми?

- Разбира се, съдиите ме познават и организаторите на "Мистър Олимпия" също. Получих даже картичка от организаторите, честитиха ми Коледните празници. Надявам се малко по малко да ме допуснат до тяхното "семейство". Често казано, не приемах участието си в конкурса като нещо специално, а просто поредната цел. Както казах, надявам се съдиите да ме познават вече и да ми е по-лесно в бъдеще.

- Успя ли да си починеш след конкурса, който беше през септември в Лас Вегас ?

- Направих си пълна почивка след конкурса, не стъпвах в залата, не правех диети. Това беше по препоръки на моя треньор. От седмица започнах сериозни тренировки, да качвам мускулатура, съчетано с диети. Така ще е до април месец. През юни смятам да се явя на състезания.

- Тогава ли е първото ти участие в състезание за 2016 година, през юни?

- Три-четири състезания има през месец юни и юли. Исках да избера някое по-късно, за да не се налага да правя 7 месеца подготовка, както беше миналата година. Исках да го съчетая с подготовката за "Мистър Олимпия". Има едно състезание през август, а световния конкурс е през септември. Рисковано е да оставям за последния момент подготовката. Така, че сигурно ще избера да участвам в надпревара през юни или юли, не съм решил. Има състезания в Аляска, Тексас, почти всички са в САЩ. Има състезание и в Словакия, но там няма да се явя. Имат професионален културист словак и те почти винаги го избират на първо място, за да се класира за "Мистър Олимпия"

- Свършиха Коледните празници. Може ли съвет как хората по-лесно да влезнат във форма?

- Най-важното нещо е диетата и дисциплина, винаги съм го казвал. Човек трябва да си направи режим и да го спазва. Не всеки може да спазва диети, но може да се ограничава с мазни, пържени храни, сладко и т.н. И повече движение, макар че сега е студено, не може да се правят разходки. Но затова има фитнес зали.

- Отвори фитнес зала в Димитровград преди повече от година, спортуват ли хората активно тук?

- Доволен съм. Кагато отворих залата, не мислех, че ще има голям успех. Виждах какви хора ходят на фитнес тук. Успяхме да привлечем и такива, които никога не са посещавали фитнес. Може би на града е липсвала подобна придобивка. Интересното е, че има и доста жени, които идват да тренират, което ме радва.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини