Пет изоставени кучета обгрижват в димитровградския приют

    Пет безпризорни кучета се обгрижват в момента в приюта в Димитровград, показа наша проверка на място. Четериногите имат на разположение своя клетка, хранят се, лекуват се при нужда, осигурени са им всички нужни условия.

    Повечето от прибраните животни са били домашни и вероятно изхвърлени на улицата от стопаните си, смятат в приюта. Две от тях са имали здравословни проблеми, които вече са отстранени. 

    Темата за приюта за бездомните кучета, намиращ се в кв."Габера" повдигна тази седмица кметът Иво Димов. Той каза, че Димитровград може да помогне на съседно Хасково да се справи с бездомните четериноги, тъй като разполага с лиценз за извършване на подобна дейност. 

    Офертата на тукашната администрация е хасковските кучета да се превозят от областния град, да се кастрират и обезпаразитят тук и да се върнат обратно.

    Услугата ще се заплаща, като от нея могат да се възползват и други общини, увери кметът. На сесия на Общинския съвет след седмица ще бъдат заложени цени за отделните услуги в съответната наредба.

    От приюта смятат, че ще се справят с тази дейност, въпреки че разполагат с общо 6 клетки. Припомняме, че мястото за изоставени кучета в Димитровград започна работа преди близо две години. Приюта разполага и със специализиран автомобил.

    Dimitrovgrad.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини