Три димитровградски училища спортуваха по проект "Играй и се забавлявай"

    Учениците от СОУ „Васил Левски”, ОУ „Алеко Константинов” и ОУ „Пенчо Славейков” осъществиха дейността  „Играй и се забавлявай” по програма „Димитровград на младите” по проект „55-години СОУ „Васил Левски””. Целта на дейността е да се стимулира интереса на децата към физическото възпитание и спорт. Учениците се състезаваха във възрастовите групи IV - V и VI -VII клас.

    Общият брой на участниците бе 48, разпределени в шест отбора. Жури на състезанието бяха учителите по физическо възпитание от трите училища. Журито класира по възрастови групи IV - V клас на първо място отборът на ОУ „Алеко Константинов”, на второ място СОУ „Васил Левски” и на трето място ОУ „Пенчо Славейков”. Във възрастова група VI -VII клас на първо място е отборът на ОУ „Пенчо Славейков”, на второ място ОУ „Алеко Константинов” и на трето място СОУ „Васил Левски”.

    Директорът на СОУ „Васил Левски” Антон Иванов награди отличените отбори с купи, грамоти и сертификати за участие.  При закриване на състезание той благодари за участието на учениците от трите училища и отчете, че е постигнат крайният резултат на дейността – здравен ефект и физическо развитие на децата. 

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини