Одобриха програмата за финансово стимулиране на даровити деца

Програмата за отпускане на стипендии и финансово стимулиране на деца и младежи с изявени дарби прие днес Общински съвет - Димитровград. Тя бе подкрепена от гласовете на 30 съветници, един бе против.

Председателят на комисията по образование, младеж и спорт към местния парламент Тодор Тодоров напомни за някои важни моменти при кандидастване. Срокът за кандидатстване на спортен клуб за състезател, който е включен в национален отбор и е взел участие на олимпиада, световно или европейско първенство е от 01.04.2016 до 15.04.2016 г.
Документите за кандидатстване по образец се получават в стая 137 от или по електронен път от сайта на Община Димитровград.
Важен е и срока за кандидатстване на децата и младежите за отпускане на стипендии е от 01.09.2016 до 30.09. 2016 г.

Необходимите документи за кандидатстване са заявление по образец, попълнена колона 2 от Приложение 1, като колони от 3 до 8 се попълват от Експертно-консултативната комисия.

Нужно е да се представи документ /оригинал или заверено копие/, удостоверяващ възрастта, както и документ, удостоверяващ учебното заведение, което не важи за деца до шест годишна възраст.
Трябва са се представят копия от сертификати, грамоти и др. постижения на детето или младежа, но не повече от пет, за участия през последните две години в местни, регионални, национални или международни прояви.Сертификатите се номерират и подреждат по реда и съответстват на описаните постижения в колона 2 на Приложение 1, поясни Тодоров.
Към документите се добавя и мотивационно писмо и препоръка от преподавател в областта, за която се кандидатства. Новост тази година е представянето на служебна бележка от учебното заведение, че ученикът няма наложени наказания през учебната 2015/16 година.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини