70 семейства засегна торнадото в кв."Изток", разминала се е трагедия с деца

Изображение 1 от 13

    Близо 70 семейства са засегнати от торнадото, връхлетяло вчера димитровградския ромски квартал "Изток". Часове след бедствието хората продължаваха да се борят с щетите - отнесени покриви на къщи и селскостопански постройки, счупени прозорци на домове и автомобили и др. Пострадали за щастие няма.

    Жителите днес разказаха, че се е разминала по-голяма трагедия. Минути преди торнадото да връхлети вчера квартала, ученически автобус е разтоварил  20 деца, пътували вътре.

    Повечето от пострадалите семейства не знаеха как ще се справят с последствията. Къщата на 52- годишния Диян е с отнесен покрив. Живее с жена си и двамата си внуци. Само той работи и взема минимална заплата. Заради преживяното, съпругата му вдигнала кръвно от снощи. Неговата къща има нотариален акт, но той не разчита да му бъде отпусната помощ.

    "Не знам как ще се оправя, нямам пари. Господ да помага, но не разчитам на държавата, нито пък на Общината", разказа Диян. Повечето от пострадалите от бедствието семейства са собственици на земите, но не и на къщите върху тях, коментираха още живеещите в квартала.

    Комисия от Община Димитровград направи оглед на засегнатото имущество тази сутрин, като бяха описани щетите. Екипи на ЕВН все още работеха по възстановяването на ел.захранването в квартала. В момента там има ток.

    Част от хората, преживели бедствието пренощуваха при роднини, коментира ситуацията кметският наместник на кв."Изток" Кочо Михайлов. Според него, парите които вероятно ще бъдат отпуснати за покриване на щетите, ще бъдат малко и няма да стигнат за всички. Още снимки от ситуацията в кв.Изток - вижте на Фейсбук страницата ни!

    Репортаж - вижте тук!

    Dimitrovgrad.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини