Наградиха алековци, победили в "Лингвистично кенкуру"

    Алековци, победили в проведеното в края на февруари състезание Лингвистично кенгуру днес получиха своите награди. Връчи им ги директорът на училището Дорина Желязкова. Общо 82-ма ученици от 3 до 8 клас показаха знанията си по англ.език, на база изучавания от тях материал в училище.

    Първенец от състезанието за 3 клас е Александър Динков, за 4 клас – Георги Гочев. В  5 клас трема са най-добре представилите се - Калоян Димов, Калоян Карагеоргиев, Александра Данева. Иван Димов е на първо място сред шестокласниците. Победители в 7 клас са Христо Нейков, Георги Добриков. Мария Димитрова е класирана на първо място сред осмокласниците. Преподаватели на децата са М. Делчева, Н. Стефанова, Г. Жечева, М. Стоянова и А. Милков, които ги поздравиха за успеха.

    Състезанието Лингвистично кенгуру се провежда на пет езика – английски, френски, немски, испански и руски и е за следните възрастови групи: 3-4 клас; 5-6 клас; 7-8 клас; 9-10 клас; 11-12 клас. Продължителността на състезанието е 75 минути. Форматът е тест, който включва 40 задачи с пет избираеми отговора, от които само един е верният. Повечето от въпросите имат занимателен характер. Откриването на верните отговори изисква лексикални и граматически знания, както и знания за историята, културното и литературното наследство, традициите и бита, характерни съответно за Англия, Франция, Германия, Испания или Русия.

    Dimitrovgrad.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини