Запазват настилката на бул."България" при ремонт идната година

В началото на 2017 година се предвижда стартиране на ремонтни дейности по обновяване на централния бул."България" в Димитровград. Те са в рамките на Инвестиционен приоритет 3 - Градска среда  по ОП "Региони в растеж". Това стана ясно при обсъждането на докладната за кандидатстване на Община Димитровград по програмата, разглеждана на сесия днес. Вносител е отново кметът Иво Димов, който даде повече подробности по предстоящата реконструкция.

Планува се тя да обхване целия булевард, заедно с площад "Поезия" пред кино "Планета". Обновление ще има и на колоните от двете страни на пешеходната зона, на осветлението и частично на настилката. От администрацията са решили да запазят в основната си част настилката от мраморни плочки на булеварда, тъй като по думите на кмета тя е уникална и се е съхранила в годините. Само на някои от местата, където се налага ще бъде направена подмяна, каза Димов. Допълни, че изпълнител на ремонта ще бъде избран през 2016 година.

"Трябва да стартираме процедури по най-бързия начин, защото има вариант 20 % от сумата, отпусната по програмата да бъде върната на бенефициента", заяви кметът.

В рамките на реконструкцията е плануван и ремонт на междублоковите пространства по бул."България". Общата стойност на проекта е 5 185 000 лв като 85 % от тях са от ЕФРР, а 15% е национално финансиране. Докладната бе подкрепена от 29 съветници от общо гласували 32-ма в залата.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини