В лагер край Къркларели настаниха група депортирани от Гърция мигранти

Депортирани от Гърция в Турция мигранти са били настанени в бежански лагер край село Пехливанкьой. Селището се намира в граничещата с България провинция Къркларели. Групата се състои от бежанци от Пакистан, Афганистан и Бангладеш, съобщава кореспондентката на БНР в Турция.

Официално лагерът край Пехливанкьой се нарича Център за депортиране на бежанци. В него биват настанявани нелегалните мигранти, които трябва да бъдат депортирани там, откъдето са дошли. Капацитетът на лагера е 750 души. Той се охранява от жандармерия и полиция. Ограден е с телени заграждения.

На бежанците не се разрешава да излизат навън. Осигурява им се храна.

Вчера сутринта на пристанището в Дикилли е пристигнала група от 43-ма бежанци. Сред тях има мъже, жени и деца. Те са регистрирани и са им снети пръстови отпечатъци. След това с автобуси са извозени до Къркларели.

Вчера Гърция е върнала на Турция около 200 мигранти. Сред тях сирийци няма. Днес се очаква в Турция да пристигнат нови групи от Гърция. Сред тях щяло да има сирийци, които ще бъдат настанявани отделно от останалите националности, по информация от турския министър по европейските въпроси Волкан Бозкър. Сирийците щели да бъдат заселвани в град Османие в Южна Турция.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини