Рехабилитират 250 км пътища със 180 млн. лева от "Региони в растеж", предстои сключването на договор за пътя Пловдив - Асеновград

Със сериозната инвестиция от 180 млн. лв. ще реализираме първата част от проектите, свързани с рехабилитация и реконструкция на пътища по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г. По 14 договора ще бъдат ремонтирани участъци с обща дължина 248 км, съобщи министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова на церемонията по подписването на договорите по процедурата за предоставяне на безвъзмездната финансова помощ. Министър Павлова информира, че за рехабилитация на регионални пътища по ОПРР са предвидени общо 380 млн. лв. Сключените договори са предимно за пътища в Северна България, сред които са Варна - Добрич, Севлиево - Габрово, както и за пътя до пещерата Леденика, но ще бъде рехабилитиран и участъкът между Стара Загора и Раднево. В съвсем скоро време предстои да бъде сключен и договор за реконструкцията на пътя между Пловдив и Асеновград, съобщи още министърът. За останалия размер от предвидения ресурс АПИ трябва да кандидатства с проекти за одобрение до април следващата година, допълни тя. Средният срок за реализация на обектите, за които вече са сключени договорите, е между 24 и 36 месеца. Ако няма обжалване на процедурите, изпълнението на строително-монтажните работи може да започне още през този строителен сезон, каза Лиляна Павлова.

До есента ще подготвим проектите за останалите обекти, с които ще кандидатстваме за финансиране, за да използваме есенно-зимния сезон за подготовка на тръжните процедури, информира председателят на УС на АПИ инж. Лазар Лазаров. При спазване на всички срокове до 2018 г. може да имаме успешно приключили дейности по пътните проекти, подчерта министър Павлова.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини