Слагат мантинели между платната на пътя Димитровград-Хасково

Обезопасяването на пътя Хасково- Димитровград започва до дни. За това съобщиха от пресслужбата на Областната администрация.

Решението за слагането на мантинели между платната по трасето е след сериозно настояване от страна на областния управител Станислав Дечев пред Пътната агенция.

Решението е постигнато след поредицата от разговори между него и председателя Агенция „Пътна инфраструктура“ инж.Лазар Лазаров.

След проучване на състоянието на отсечката, Губернаторът е изискал от директора на Областна пътно управление още от днес да се предприемат мерки за монтаж на мантинела и да се предвидят варианти за обезопасяване на разделителната ивица, на местата където не е възможно да се монтира разделително метално съоръжение.

„Предстои активният летен сезон и това трасе ще бъде изключително натоварено, както заради транзитния трафик, така и заради намиращите се между Хасково и Димитровград търговски и увеселителни обекти. Затова сме длъжни да направим всичко възможно, за да предотвратим тежки инциденти“, е мотивирал искането си Станислав Дечев. 

"Всеки момент наистина започваме поставянето на съоръженията. Разпоредил съм още преди два дни на фирмата, която е лицензирана за подобен род работа и е от Пловдив, да направи организацията колкото се може по-бързо. Необходимите съоръжения са на лице, в момента е въпрос само на още малко изчакване заради организацията", коменитра за Haskovo.net шефът на Областното пътно управление инж. Радостин  Ламбрев. 

 Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини