Най-после: обезопасяват с мантинели част от „пътя на смъртта“

    Работници от пловдивската фирма „Юпитер 5“ започнаха поставяне на мантинели по пътя за Димитровград тази сутрин. Това бе обещано вчера от шефа на Пътното в Хасково Радостин Ламбрев. Екип на Haskovo.net проследи дали обещаното ще бъде изпълнено. Работата наистина върви с пълна сила.

    От разклона до с. Добрич в посока пътен възел „Крепост“ работниците набиваха основите на мантинелите. Съоръженията са двойни и ще са на около 800 метра дължина.

    Още един участък по трасето обаче остава засега с неясно бъдеще по отношение на обезопасяването. Това е така наречената „отсечка на смъртта“ - разстоянието от около 4 километра без мантинели между разклона на село Крепост и Хасково.

    Само преди месец трима младежи намериха смъртта си там, след като шофьорът изтърва управлението на летящата с бясна скорост кола и мина в насрещното, където се заби в камион. Само фактът, че не е лек автомобил, а товарен, ограничи броя на жертвите до три, коментираха очевидци на страшната гледка. Във форумите пък се завихри голяма дискусия, като преобладаваше мнението, че на това място, което е горе-долу по средата на пътя между Хасково и Димитровград, шофьорите обикновено се увличат в скоростта и са необходими повече предпазни и ограничаващи средства, дори като превенция.

    Обезопасяваният днес участък се случи след няколкократни разговори между областния управител на Хасково Станислав Дечев и шефа на Агенция Пътна инфраструктура инж. Лазар Лазаров.

    Хората обаче очакват същите мерки да бъдат взети по цялото пътно трасе между Хасково и Димитровград и там, където няма мантинели, да бъдат поставени. Според някогашни работници по пътното поддържане през 90-те години, някога цялото трасе Хасково-Димитровград е било обезопасено с мантинели, част от които изчезвали постепенно с годините.

    М. Манолова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини