24 алековци станаха доброволци в Детско полицейско управление

Изображение 1 от 17

    Първото детско полицейско управление започна дейност в димитровградското ОУ "Алеко Константинов". 24 третокласници ще бъдат обхванати в инициативата на МВР, която стартира към 199 полицейски управления в страната днес.

    Символичен старт даде шефът на РУП-Димитровград Ангел Дулев. Той представи екипа, който ще обучава доброволците през следващите 2 години.

    "Имаме амбицията да усвоите знания и умения, които да ви помагат да опазите своето здраве и живот и тези на своите приятели. Така ще се справяте в трудни моменти и с различни ситуации вкъщи и на училище", каза Ангел Дулев и пожела успех на начинанието.

    В екипа, който ще обучава доброволците влизат представители на Криминална и Териториална полиция, инспектори от Детска педагогическа стая и полицейски инспектори.

    Доброволческият състав на Детското полицейско управление към ОУ "Алеко Константинов" е от 3 г клас с ръководител Петя Миткова. С тях ще работи и педагогическият съветник Димитър Димитров, каза директорът на училището Дорина Желязкова.

    Тя изрази надежда, че малките доброволци ще помагат на полицията със своята работа за един по-справедлив свят.

    Дорина Желязкова и Ангел Дулев подписаха споразумение и декларация за партньорство между училището и тукашната рилиция. Доброволците положиха клетва и получиха отличителни жилетки, знак на детското полицейско управление.

    Децата обещаха да помагат на полицията, да уважават и защитават хората, да познават и спазват законите, както и да не се примиряват с нарушенията. Да защитават своите права и тези на приятелите и близките и да се борят с несправедливостите включваше още клетвата.

    Инициативата на МВР - Детко полицейско управление има за цел чрез двугодишни теоретични и практически занимания малчуганите да получат информация за детска полицейска лична защита, безопасност на движението по пътищата, на долекарска помощ, права и задължения в обществото и др.

    В начинанието, освен представители на МВР и образователното министерство по места ще се включат и Българския младежки червен кръст, Българската православна църква, Българския туристически съюз и др. партньори.

    Dimitrovgrad.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини