Хасан Азис: След отказа на Плевнелиев чакаме новите лица за да заемем адекватна политическа позиция

    На заседание на централното ръководство на ДПС през тази седмица партията ще вземе решение какви действия ще предприеме, ако президентът не сезира Конституционния съд за промените в Изборния кодекс.  Това заяви пред Дарик зам.-предсесателят на партията Хасан Азис. „Отказът на Плевнелиев от предизборната надпревара за президент е въпрос, който касае други политически партии и е извън нашия интерес. Това, което е важно за ДПС сега е как ще се развие политическият процес и какви нови лица ще се появят след отказа на сегашния президент да се кандидатира, за да може ние да заемем адекватна политическа позиция по въпроса за кандидат-президента на предстоящите избори“, добави Азис.
    Според кмета на Кърджали предложението на Реформаторския блок за общ кандидат на ГЕРБ, РБ и ПФ ще покаже политическата конфигурация и идейната насоченост на президентската двойка, която ще бъде подкрепена от различните партии. Той беше категоричен, че едва когато са ясни всички кандидати Движението ще направи своя анализ и избор.
    „Празненствата в Кърджали и Джебел бяха точката, от която всеки един от нас, и като политически партии, и като симпатизанти и членове от страната и чужбина, имахме нужда за да видим къде се намираме.  Движението за права и свободи много ясно и категорично се позиционира в политическото пространство и показа отношението си към хората, които предават идеите и своите членове и симпатизанти. Всеки бе поставен на мястото си в Джебел“, каза още Хасан Азис.
    Азис, заедно с другите двама зам.-председатели на ДПС Филиз Хюсменова,  Ахмед Ахмедов, както и депутатът Джейхан Ибрямов бяха гости на традиционния татарски празник Тепреш, който се проведе в местността „Лагера“, до село Смирненски. Над 1000 души се събраха на събора организиран от сдружение “Асабай“, с помощта на Движението

    Източник: dariknews.bg

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини