Задава се голям сняг, ще ни затрупа и вкочани

В началото на Новата година ще настъпи усложняване на метеорологичната обстановка, което може да доведе до нарушение в транспорта и комуникациите на 2-ри и 3-ти януари, предупредиха метеоролози от Националния институт по метеорология и хидрология /НИМХ/.

Във вторник от запад-югозапад ще започнат превалявания предимно от сняг, които до вечерта и през нощта срещу срещу 2-ри януари ще обхванат страната и ще се усилват.

Ще се появи слаб вятър от изток-североизток, който до края на деня в Дунавската равнина и в Източна България ще бъде вече умерен. Максимални температури между 0° и 5°, в София - около 1°.

На 2-ри януари времето ще бъде облачно, с валежи от сняг, в източните райони отначало от дъжд, който ще премине в сняг.

На много места валежите ще са съществени и ще се образува снежна покривка.

В Източна България и Дунавска равнина ще духа умерен и силен североизточен вятър.

В Североизточна България и централната част на Дунавската равнина ще има снежни виелици и условия за навяване на преспи.

От север ще нахлува студен въздух и температурите ще се понижат: към 14 часа на 2 януари в по-голямата част от страната ще бъдат между минус 3 и 2°, по Черноморието - все още до 4-5°. По-късно през деня валежите от югозапад ще започнат да спират.

На 3-ти януари валежите ще спрат, най-късно в североизточните райони и облачността ще се разкъса.

В Източна България, особено по морския бряг, през по-голямата част от деня ще продължи да духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Ще бъде студено.
Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини