Нов китайски хибрид от Changan

В Китай показаха оригинално разработен хибриден автомобил на компанията Changan Automotive Group, чиито продажби ще стартират през следващата година.

Новата кола е хибриден вариант на модела Jiexun.
По данни на компанията, автомобилът покрива изискванията на стандарта Евро-4 и осигурява 20% по-ниски вредности на емисии в сравнение със стандартния вариант на автомобила.

Двигеталят му е четирицилиндров с ходов обем 1.5 л и работи съвместно с електромотор, като осигурява разход на гориво около 6,5 л на 100 км.

Друг плюс за китайската разработка е ниската цена - около $20 хиляди, което е напаловина от цената на правената в Китай Тоyota Prius.
Китайците вече обявиха, че ще предоставят безвъзмедно 10 такива коли на организационния комитет на Олимпийските игри в Пекин.

Changan е партньор на Ford и Suzuki, но новата си кола е разработил независимо със средства отпуснати от китайската държава по програма за развитие на перспективни технологии.

Напоследък доста китайски автопроизводител, като Chery, SAIC и BYD, представиха хибриди собствена разработка и обявиха планове за пускането им в периода 2008-2009 г.

Източник: novjivot

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини