Те идат! И американци наблюдаваха НЛО

Няколко десетки американци от Стивънвил, градче в щата Тексас, твърдят, че са видели НЛО, съобщи Асошиейтед прес. "Хората задават въпроса какво може да е това.

Тук всички са вярващи и всеки се страхува, че идва краят на света" - казва Стив Алън, собственик на транспортна компания и пилот. Той твърди, че лично е наблюдавал миналата седмица обекта с дължина около 1600 метра и широчина около 800 метра.

Докато официалните лица казват, че има логично обяснение на феномена, местните жители се кълнат, че НЛО е бил по-голям, по-тих, по-бърз и е летял по-ниско от обикновените самолети. Те разказват още, че светлините му са променяли конфигурацията си, за разлика от тези на самолетите.

Жители на няколко други градчета, които също са видели обекта, дават подобни описания. Машинистът Рики Сорелс разказва, че приятелите му се присмели, когато им казал, че видял плосък метален обект да се рее на височина 100 метра над пасището край дома му в гр. Дъблин, щата Тексас.

Но след това прочел в местния вестник за подобни случаи. Сорелс наблюдавал обекта няколко пъти. Единия път го гледал през мерника на пушката си и го описва като много голям, плосък, без шевове, гайки и болтове.

Представителят на намиращата се наблизо военна база Карл Луис твърди, че през нощта на 8 януари, когато много хора са видели НЛО, не е имало самолети или други подобни транспортни средства в района. Според Луис може би става дума за мираж, породен от залязващото слънце.

Представители на две други бази на ВВС в района също информират, че не са имали самолети в района. За снимки или видеозапис на НЛО е предложена награда.

По данни на Mutual UFO Network, всеки месец в САЩ се появяват по около 200 съобщения за видени НЛО, най-вече в Калифорния, Колорадо и Тексас. А проучване на общественото мнение, извършено миналата година от Асошиейтед прес и Ипсос показва, че 14% от американците поне един път в живота си са наблюдавали НЛО. БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини