София става Лас Вегас

София става Лас Вегас за три дни. В петък казино "Лондон" в хотел "Радисън" за трета поредна година ще посрещне звездите на международния турнир по Тексас холдем покер. Майстори на блъфа от цял свят ще премерят умения и нерви на 25, 26 и 27 януари.

Раздаването започва в 18 часа в турнирните дни. Наградният фонд, за който ще се състезават мераклии и профита, е 100 000 лева. Победителят пък ще грабне и допълнителен приз - чипове за игра на стойност 10 000 лева.

Всички участници в Големия турнир ще играят при еднакви условия. Предварителните квалификации текат вече от два месеца. Ако сте ги изпуснали, все още можете да се включите в голямото шоу на място. Таксата за участие е 800 лева. Наградният фонд пък ще бъде разпределен в зависимост от броя на записалите се мераклии. Ако се включат 100 души, парите ще си делят първите осем.

За любопитните имаше предварителна презентация. За демонстрация на масата седнаха Агент Тенев и Радко Янкулов. Под напътствията на спец и крупие двамата направиха първи крачки в така наречения Тексас холдем покер. Това е специална и суперпопулярна в последните години разновидност на култовата игра. По-сложна е от обикновения френски покер и печели повече фенове заради математическата виртуозност, която играчите трябва да демонстрират.
Това е висшият пилотаж при покера.

Организаторите и тази година чакат плеяда от световни величия в бранша. Балканският елит ще се изсипе без остатък през уикенда в "Радисън". Шампионът на Словения Даг Далович е потвърдил участие. Финландските първенци Патрик Антониос и Мика Аланен също са си купили билети за полет към София. И Крис Ипратилис, призьорът от съседна Гърция, се подготвя за шоуто.

Там ще е и шампионът на братска Македония Владо Темелковски. И, разбира се, нашият Атанас Георгиев, който със сигурност ще уважи надлъгването в "Радисън". Отправени са покани и към световните шампиони Джоузеф Хакийм, Крис Мънимейкър, Бари Грийнщайн, Девил Фиш и Ти Джей Клотие.

Записването на играчи е до последния момент. Затова и още не е ясно със сигурност дали топспецовете в жанра ще успеят да долетят за събитието, или ще се включат онлайн в блъфирането.

67-годишният американец Ти Джей Клотие се разписа в миналогодишното издание на турнира. Победителят в повече от 50 престижни състезания из петте континента изнесе дори тематична лекция за зарибените нашенци. Живата легенда в занаята е и автор на пет книги, посветени на стратегиите и тактиките в тексаската игра на карти.

Първоначално Ти Джей се занимава със спорт и учи в суперавторитетния "Бъркли колидж". Напуска, за да се грижи за болната си майка. Докато служи в армията, пък овладява правилата и номерата на покера. Става толкова добър, че започва да печели пари от таланта си. Доста време се колебае дали да не се върне към спорта. Фатална контузия обаче завинаги го изхвърля от игрището и го превръща в един от най-гениалните блъфьори в покера.

Подобна е и историята на най-видния роден спец в бранша Атанас Георгиев. Той успя да се класира на престижното 42-ро място на суперавторитетния турнир в Монте Карлопреди година. Тогава грабна и 23 000 евро. Получи и привилегията да премери сили с А отбора в световния покер. Крил е картите си на една маса от самия Клотие, както и от Хакийм, Мънимейкър, Грийнщайн и Девил Фиш.

Не всеки се радва на подобна уникална възможност. Това отрежда на Наско заслужено място при S класата. Той е на 37 и започва професионално да се занимава с тексаски холдем покер едва през 2005-а. Само за година с любимата игра обаче го провокират да превърне хобито в професия. Съпругата му не само приема без проблем дългите му среднощни отсъствия, но е и доволна, че благоверният си е намерил занимание, което му носи толкова добри пари. Освен блестящото представяне в Монте Карло, Наско става 16-и и на световния покер турнир в Париж през май миналата година.

Източник: standartnews.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини