250 роми въстанаха, бранят Бат Сали от съда

Над 250 роми са се събрали пред съда в Казанлък в подкрепа на Стефан Кемалов, така наречения бат Сали, чиято мярка за задържане под стража ще бъде гледана.

Около 50 полицаи и 20 души съдебна охрана са на мястото на събитието. Ромите скандират „Бат Сали е невинен".


Припомняме ви, че Стефан Кемалов беше задържан при спецакция, при която стана ясно, че той се е ангажирал да пласира фалшиви шофьорски книжки на роми. На Кемалов е предявено обвинение по чл. 308 за изготвяне на неистински документи за самоличност с имотна облага, което предвижда от 3 до 10 години затвор.


Другият основен участник в изготвянето на документите-Стоян Пашов, е стар познайк на полицията с изработването и на фалшива валута.

Престъпната група е изготвяла неистински документи за самоличност, винетки за товарни автомобили, свидетелства за основно образование и шофьорски книжки и бе разкрита от полицията в Казанлък.


Арестувани бяха трима души при операцията, проведена в с. Черганово. В частен гараж в селото бе открита печатна база, собственост на Стоян Пашов, която осъществявала и легална дейност.


В момент на изготвяне на фалшиви винетни стикери за 2008 г. са задържани 37-годишният Пашов и 33-годишната му съпруга Стефка Пашова –двамата от Казанлък, както и собственичката на къщата С.Г. на 53г. от Черганово.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини