Съдът в Бургас осъди условно Максим Стависки на две години и шест месеца затвор

Бургаският окръжен съд осъди условно световния шампион Максим Стависки на две години и шест месеца лишаване от свобода, с пет години изпитателен срок, предаде кореспондентът на Агенция "Фокус". Съдът постанови да му бъде отнето свидетелството за правоуправление на моторно превозно средство за срок от четири години, като от този срок ще бъде приспаднат срока от датата на катастрофата досега.
Съдът призна за виновен Стависки за това, че на 5 август 2007 година при управление на автомобила си в пияно състояние, е нарушил Правилника за движение и е причинил по непредпазливост смърт на Петър Петров и тежка телесна травма на Мануела Горсова. Съдът реши още на родителите на загиналия Петър Петров да бъдат присъдени по 90 000 лева плюс лихвите за причинени неимуществени вреди и по 4 815 лева обезщетение за имуществени вреди. Максим Стависки ще трябва да заплати и 80 000 лева обезщетение за неимуществени вреди на Мануела Горсова. Искът на нейната защита беше за 2 милиона лева.


Максим Стависки трябва да плати и съдебните разноски на гражданските ищци по делото.
Присъдата може да се обжалва в 15-дневен срок. Прокурор Ангел Георгиев, представител на държавното обвинение каза, че ще се запознае по-подробно с мотивите на съда за условната присъда и след това ще прецени дали ще обжалва.


Адвокатите на родителите на загиналия при катастрофата Петър Петров и бащата на пострадалата Мануела Горсова - Красимир Горсов са категорични, че ще обжалват решението на съда.
Защитата на Стависки ще се запознае детайлно с мотивите на съда и тогава ще реши да обжалва. Принципно обаче решението на съда съвпада с тяхното желание присъдата да бъде условна
Източник: focus-news.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини