Преглед на печата- 15 февруари

"Новинар Юг": „Ровят КАТ-Хасково за корупция"- челото на информационния всекидневник. Под него четем: Проверката започна навръх Трифон Зарезан, търсят далавери за черни такси с номерата по избор и при регистрациите.

„Кабил: По 300 лв. за крава, 40- за овца"- водещата тема в „Новинар" с адрес Свиленград. Парите са еднократна компенсация за лошата реколта миналата година, уточни министърът на земеделието.

„Вече оперират три пъти по- бързо в ортопедията"; „Псета разкъсаха агне пред стопанина му"; „Замшефове на ОбС с незаконни заплати. След одити в различни общини карат съветнци да връщат пари"- четем на първа страница във вестника.

От втора „Новинар" съобщава: „Родители ще бранят школо от закриване". Оптимизация на училищната мрежа е наложителна. Съдбата на ОУ „Алеко Константинов" обаче още не решавана, заяви зам.кметът Татяна Димитрова.

„Натряскан тираджия се нацепи в скат"- информира изданието. 41- годишният Кору Носмен шофирал с 1,44 промила алкохол, почват го по бързата процедура.

На страниците на „Новинар Юг" ще прочетем още: „Англичанин си подпали къщата"; „ХАС отхвърли исканията на ДПС, казва в срок за балотажа"; „Съдът спря референдума за кмет на с. Спахиево".

„Карат ме да плащам ток като за цяло предприятие"- с това заглавие ни посреща на първата си страница вестник „Хасковска Марица". От EVN се ангажират да проверят случая с жената платила 373 лв. електричество за януари, допълва вестника.

„Плащат спешно по 4500 евро на фермери"- водеща тема в броя на „Марица". От днес стопаните подават документи за държавни помощи по схемата „Де Минимис".

И пак по темата на първа страница във вестника: „Винарството- лице на българското земеделие по света, според земеделският министър Нихат Кабил"; „Двама наши номиниарни за „Фермер на Тракия"; „Няма да отчуждават земите за петролопровода"

„Предлагат евтина козметика за маркова"- съобщава „Марица". По сигнал вестникът е установил, че „Френска" спирала за очи се продава без етикет за произход и годност в магазини за стоки за по лев.

„Хасково и Одрин с общ проект"; „Квартал в Свиленград събира подписка, иска инфраструктура"; „Българо- гръцки Зарезан край Ивайловград"- информира още изданието.

„Приватизацията и властта разделиха СДС, обратен път няма"- анализът на „Хасковска Марица" днес. Акцентите от него: Изборите от 1999г. досега доказват, че десните не могат да работят заедно. Механичният сбор на бутикови формации вкарва обединението в задънена улица.
Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини