Над 70% от българите недоволни от тристранната коалиция

Проучване на общественото мнение показва, че повече от две-трети от българите не одобряват тристранната управляваща коалиция. Данни на агенция "Маркет ЛИНКС", проведено по поръчка на "Капитал" показват, че 70% от пълнолетните българи са недоволни от управление на БСП, НДСВ и ДПС и само 3.2% от хората биха гласували за втори мандат на тази коалиция.

Идеята за изработване на управленска програма до 2013 една година преди края на мандата не изглежда убедителна за 46.2%. Всички останали идеи като създаването на енергиен холдинг, поредния опит за продажба на "Булгартабак", закриването на безмитните магазини, частните здравни фондове предизвикват противоречи реакции. Те са изненада за гражданите и от една-четвърт до една-трета все още се колебаят в позицията си.

Почти половината от интервюираните - 48.8%, настояват за значителен правителствен ремонт, при който да бъдат сменени голяма част от министрите. Най-често - от 17.8%, се посочват министрите на ДПС, от 6.8% - на НДСВ, от 5% - на БСП.

На практика не съществува значима обществена група (едва 6.6%), която да мисли, че отказът на правителството за смени в състава му е правилно решение. Това обяснява и защо е изключително високо одобрението за предстоящия вот на недоверие. 60.6% застават зад тази инициатива на опозицията въпреки прогнозите, че тя няма да доведе до ефективен резултат. На практика срещу всеки защитник на политиката на кабинета стоят двама българи, които не са съгласни с нея.

Проучването на "Маркет ЛИНКС" е направено сред 500 респонденти от 11 до 13 февруари 2008 г.


Източник: kafene.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини