Млади програмисти от ПГДС се класираха втори в национално състезание

Учениците от завършващия тази година първи випуск със специалност „Програмист" от хасковската ПГДС доказаха високото качество на своята подготовка. На провелото се на 16 февруари Национално състезание „Млад програмист" Александра Саликиряки, Петър Йорданов и Емилия Йорданова заеха второ място в отборното класиране, отстъпвайки само на Математическа гимназия Пловдив. Техен ръководител е Веска Петкова.

Състезанието се организира от МОН по програмиране на C++. Участват само ученици от 12 клас, от 12-те училища в страната, в които има паралелки по професия програмист. До националин кръг нашите стигнаха, след като показаха знания и практически умения по C++ на регионален кръг в Пловдив преди месец. Резултатът им там бе отново втори за Южна България и за страната.

Отборът получи купа и грамота, и един wireless рутер за разширяващата се компютърна мража в училището. Всеки от тримата състезатели отнесе освен хубавия спомен и по един MP4 плеър, майкрософтска мишка, рекламни подаръци от Microsoft и лицензиран C++.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини