Преглед на печата - 20 февруари

Новинар Юг – "Изгубеното дете мъртво". По тялото на 2-годишния Божидар от симеоновградския квартал "Лагера" няма следи от насилие, бащата освободен от ареста. Снимка във вестника показва как полицаи са обградили трупа на детето, докато съдебният лекар д-р Христо Еленски установява причината за смъртта. За живота в квартал "Лагера" Новинар пише на страници 6 и 7 под заглавието – "Лагера в "Лагера" – нещо като квартал в нещо като държава".

"Гард загина в БМВ до Брод" е сред другите водещи публикации. 51-годишният Лозко Драгиев загина в тежка катастрофа на разклона до село Брод. С личното си БМВ той не спрял на знак СТОП и бил нацелен от камион. Тялото на загиналия беше изваден от смачканата кола с помощта на пожарникари.

"Пожар на "Васил Левски" остави фамилия без дом" четем още във вестника. Огнеборци и комшии на пострадалото узунджовско семейство вадят хора и животни от пламъците. Най-вероятно огънят е тръгнал от комина.

Образователна тема – "Пускат до 29 деца в паралелка наесен". Новата наредба на МОН предстои да бъде одобрена. Ще има по-малко класове, но с повече ученици.



И още едно заглавие от вестника – " 7 натиснаха да бутат шефа на ОБС в Баните". Мотивите – не давал на време информация. Вчера бе депозирано искането. До седмица Фаредин Шен трябва да насрочи извънредна сесия.

Акцентите от Хасковска Марица – "Пожар остави старци без покрив" челното заглавие. Къщата на Иванка и Димитър изгоря за броени минути, въпреки намесата на 3-те екипа на хасковските пожарникари. "Камион влачи БМВ, шофьорът на място" пише вестникът. Пропуснат СТОП причина за тежката катастрофа.

"Засичат електронно тока от април" информира в другата водеща публикация Хасковска Марица. Отчетност на три месеца въвеждат от EVN до края на годината.


"Намериха изгубения Божидар мъртъв". По случая е образувано досъдебно производство за убийство срещу неизвестен извършител.

Днес излиза и регионалният седмичник Тракия XXI век. Водещото заглавие е кратко – "Изчезна дете". Пияният му баща го забравил на къра. До редакционното приключване на броя Божидар все още не беше открит, уточнява вестника.

"Димитровград – паметник на културата" е другата водеща публикация. Днес учредяват обществено движение за реставриране на уникални архитектурни комплекси в него.



"Ремонтираха сградата на пожарната с 20 бона". През тази година службата в Димитровград отбелязва тържествено 60-годишнината си.

"Влагат над 11 млн.лв. в пчеларския сектор". Само 7 от 504 производители на мад в Димитровградско отговарят на условията за кандидатстване.

И в трите вестника днес пише за вчерашните събития, с които беше почетена паметта на Васил Левски Апостола.


Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини