Пътищата били мръсни, заради ниската ни култура

Пътищата и зоните край тях са мръсни, заради ниската култура на хората и липсата на санкции, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов.

Пътищата се ремонтират и поддържат от общините в населените места и от Фонд "Републиканска пътна инфраструктура" в останалата част, допълни той.
Фондът има 83 договора с фирми за поддръжка на 20 000 километра пътища, каза Гагаузов. В месечните задания към тези фирми могат да се включват и задължения за чистене, което се прави ръчно. Гагаузов посочи, че отсечките по двете магистрали "Хемус" и "Тракия" се чистят един път месечно, сравнително добре.

Изпълнителният директор на Фонд „Републиканска пътна инфраструктура" Веселин Георгиев беше освободен от длъжност неотдавна. Това стана след като двама директори от Фонда бяха арестувани при акция на прокуратурата и Столична дирекция на полиция. Двамата бяха задържани заради подкуп от 50 000 лева, който са поискали от столичанин.

Злоупотребите във фонд РПИ да се разследват от независим международен одит, определен от Европейската комисия. Това поиска парламентарната група на ДСБ в декларация. За това се настоява в декларация на ПГ на ДСБ, прочетена в пленарна зала от депутата Иван Иванов, зам.-председател на партията.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини