Преглед на печата - 4 март


Пластики от Брястово красят Европарламента, съобщава от челната си страница днешният брой на "Новинар Юг". Уникалните произведения от дърво са на майстор Никола Делчевски. Изпратил ги на Брюксел по дъщеря си.

"Семейство полетя с кола от мост", е другата водеща новина от новия брой. Причината за инцидента е несъобразена скорост. За щастие, няма жертви при инцидента.

"Всяко десето джипи вече в Европейския съюз", пише още "Новинар". Около 1000 лични лекари са напуснали страната през последните три години, цитира вестникът председателя на гилдията д-р Любомир Киров.

"И българското ФБР ровило КАТ - Хасково", четем още на новинарските страници. Спецченгета прибират компютрите на пътен полицай и съпругата му, разпитват посредник с прякор на чифтокопитно - собственик на кафене.

"Откриха 89 кг хероин сред грейпфрути", е дописката с адрес Капъкуле. Дрогата е била открита при проверка на товарен камион, пътуващ от Турция през България за Холандия.

"Къща-убиец 30 години чака събаряне", е стряскащото заглавие от първа страница на "Хасковска Марица". В Скобелево дирят собственика, той отказва съдействие, е допълнението към заглавието.

"Порицание вместо съд за полицаи биячи", съобщава още вестникът. Прокурори отказват да образуват дело за нападение срещу криминално проявен.

"Дадоха 90 000 лв. за два разбити моста", е добрата новина с адрес село Добрич. Парите са отпуснати от Министерството на държавната политика при бедствия и аварии за ремонт на мостовете, които бяха отнесени от пороите миналата есен.

"Даряват с бъклици ротарианци от Гърция", пише още "Марица". Бъклици и албум на Хасково отнесоха за спомен от първото си гостуване в града ротарианците от гръцкия град Александруполис.

"Доктор по биология от Харманли прилага успешно нов ин витро метод", "1,2 млн. лв. бюджет в Маджарово", "Алтернативното кино на среща в Димитровград" – всичко това - в новия брой на "Хасковска Марица".

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини