Преглед на печата - 7 март

"5000 стопани под лупа за субсидиите", е водещото заглавие в днешния брой на "Новинар Юг". През 2007 година фонд "Земеделие" провери 1000 земеделци, през тази ще бъдат пет пъти повече.

"Нови 128 искат да осиновят сираче", пише още вестникът. За цялата 2007-ма желаещите са били 623-ма. Само 20 процента от децата в домовете се вписват в регистрите.

"Приеха в лудницата арестуван за грабеж", четем още на новинарските страници. Съдът назначи психиатрична експертиза на Станислав Ганчев - Секса. Хасковлията се страхува от себе си, връзват го с колани.

"Огнеборци дирят овчар по сигнал на репортери", е друго от заглавията на трета страница с адрес Симеоновград. Областната дирекция на пожарната разпореди вчера на симеоновградските огнеборци да издирят и съставят акт на 62-годишния местен пастир Георги Станков.

Още две заглавия от криминалната хроника на "Новинар": "Майка и син арестувани в Турция за дрога" - информация с адрес Капъкуле и "Задигат 57 метра телефонен кабел, подозират ром с пробация" - от Димитровград.

"Кило агнешко стигна 13,50", алармира от челната си страница "Хасковска Марица". Цените на месата се увеличават трайно заради скъпите фуражи, е допълнението към заглавието.

"Фурна става църква в Скобелево" - друго заглавие от първа страница. С реализирането на идеята се е заел инициативен комитет и местният свещеник Пенчо Митев, които, освен волните пожертвования, ще разчитат на помощ и от община Димитровград.

"Замразяват "ромски проекти" по ФАР", е челото на трета страница. Улични ремонти в малцинствени квартали под въпрос заради скандал с парите, допълва изданието.

"По 20 дни бавят пререгистрацията на фирми", пише още "Марица". Вестникът цитира служители от тукашното звено на Агенцията по вписванията, които казват, че услугата ставала бавно заради големия наплив и недостатъчния персонал.

"Експерти отглеждат блатното кокиче", "Школски музей в Харманли с награда за оригиналност", "Стартира кампания "Зелен град в Свиленград" – всичко това - в днешния брой на "Хасковска Марица".
Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини