Радвайте се на топъл уикенд, после пак студ


Насладете се на хубавото време през двата почивни дни, тъй като в началото на другата седмица ни очакват нови валежи.

В събота ще духа умерен, на места в планините и в Източна България до силен вятър от юг-югозапад, а температурите ще бъдат между 14 и 19 градуса. По-високи ще са те в източната част на страната. Ще има променлива облачност, по-значителна в Западна България, почти без валежи.
В неделя вятърът ще започне да отслабва, но в Източна България ще остане до умерен, от юг. Температурите ще се повишат с още градус-два и в отделни райони на равнините в източната част на страната ще достигнат 22-24 градуса. Облачността от запад ще започне да се увеличава, но само в крайните северозападни райони са възможни превалявания.

По планините през почивните дни ще бъде подходящо за туризъм. В събота ще духа умерен, до силен южен и югозападен вятър, който в неделя ще започне да отслабва. Температурите на височина 1000 метра ще бъдат между 9 и 14 градуса, малко по-високи в неделя. Ще има променлива облачност, валежи са малко вероятни само на отделни места в планините в Западна България.

В понеделник облачността ще се увеличава и през деня ще завали дъжд, температурите ще започнат да се понижават, но първият ден от работната седмица ще остане сравнително топъл - от 13 до 19 градуса. Във вторник и сряда преваляванията ще продължат с прекъсвания, на места ще бъдат и по-обилни като количество, а вторник привечер и сряда ще започне да прониква и по-студен въздух, при което отново има вероятност валежите на надморска височина над 600-800 метра да преминават в мокър сняг и сняг. Температурите ще бъдат в интервала 3-10 градуса.

След четвъртък температурите слабо ще се повишават, но до края на идната седмица, за съжаление няма да имаме истински топло пролетно време, според сегашните прогнози.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини