Гледат делото срещу Куйович в Хасково

При изключителни мерки да сигурност в Окръжният съд в Хасково започна делото срещу Будимир Куйович. Той и трима българи са подсъдими за организиране на престъпна група за трафик на наркотици.

Будимир Куйович, бившият митничар Янко Михайлов, столичният бизнесмен Стойко Дойчев и доктор Николай Писков са обвинени в организиране на престъпна група за контрабанда и разпространение на наркотици. Преди началото на процеса Будимир Куйович се съгласи да бъде сниман. Репортерите са му задали и въпроси, той обаче не е отговорил конкретно на нито един, държал се е арогантно и агресивно.



Делото е закрито за медии. За разпит са призовани 23-ма свидетели, като четримиа не са се явили. Куйови е поискал преводач, който най-вероятно му е бил осигурен. Сред призованите свидетели е и настоящ митничар, който твърди, че несъзнателно е опитал да възпрепятства проверка на автомобила, в който на гранчен пункт Капитан Андреево бяха открити 60 кг. хеорин. Тогава, на 29 декември миналата година, бяха задържани подсъдимите българи, а Куйович бе арестуван ден по-късно на паркинг в Пловдив.



Яви се и сидетелят, който е под охрана, тъй като е бил заплашван от Куйович. На адреса на майката на подсъдимия доктор Писков е регистрирана една от фалшивите лични карти на Будимир Куйович с името Цветозар Захариев.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини