Адвокатски трик отложи делото срещу Куйович, един от подсъдимите с признания

Въпреки че се очакваше делото срещу Будимир Куйович в Хасково да приключи днес, процесът беше отложен заради неявяването на адвокатите на сърбина. Георги Манолов и Елеонора Дундарова не са представили уважителни причини за отсъствието си, самият Куйович също не знае защо ги няма защитниците му.

Съставът на хасковски окръжен съд , който гледа делото е направил многократни, но неуспешни опити да се свърже с адвокатите. Заради тяхната липса делото беше отложено за 4 април. Мнението на прокуратурата е, че неявяването на двамата адвокати е абсолютно тенденциозно, за да не може да се търси и реализира евентуална наказателна отговорност на подсъдимите. Това коментира пред Дарик зам.окръжния прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов. Това е системна практика по всички наказателни дела, които са с обществена значимост и за съжаление закона позволява да се отлагат дела по този начин, коментира още прокурор Атанасов.

Той потвърди, че единият от подсъдимите - д-р Николай Писков е направил известни самопризнания по повдигнатите обвинения. Припомняме най-тежкото от тях е за организиране на престъпна група за трафик на хероин. Твръди се още , че доктор Писков отказва да се храни. Пред медиите той не отговори вярно ли е това, днес и Будимир Куйович отказа да говори с журналисти.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини