Втора конференция на БСП, опозицията иска ново ръководство?

Втора за тази седмица конференция на БСП-Хасково е насрочена за днес. Инициатори на форума са опонентите на общинския лидер Иван Станчев. Заседанието е свикано с подписка, която по устав следва да бъде подкрепена от 1/3 от партийните членове.

Председател на инициативния комитет е червеният съветник Иван Недев. Той, заместник-кметът Татяна Димитрова и кметицата на Стойково Василка Янкова бяха изключени от БСП с решение на общинския партиен съвет в сряда вечерта. Тогава червеното ръководство е „заострило вниманието върху политическото им поведение" и на съветника от левицата и заместник-председател на местния парламент Наталия Любенова, депутата от БСП Иван Илчев и секретаря на Областна администрация Паскал Арнаудов. Санкционираните не присъстваха на провелата се в четвъртък партийна конференция. Пред Дарик Татяна Димитрова заяви, че ще обжалва решението, с което е изключена от партията.

Отстраняване на лидера на БСП- Хасково Иван Станчев и избор на нов председател и Общински партиен съвет ще бъдат основни теми на днешния форум. Вчера Иван Станчев обяви, че няма да участва в конференцията. Според него, при подготовката й са нарушени партийните процедури и е използван административен натиск.
Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини