Липса на кворум провали рокадите в БСП. Нов лидер, или нова организация до месец?

Заради липса на кворум, организираната от инициативен комитет конференция на БСП- Хасково не успя да смени общинското партийно ръководство. Избор на нови председател и Общински съвет беше единствена точка в дневния ред.

При откриването на закритата за журналисти конференция е регистриран кворум. Форумът е стартирал с изказвания на социалисти по проблемите в БСП - Хасково. Преди избора на ръководство обаче е отчетено, че в залата не достигат трима делегати и процедурата не е стартирала, съобщи за Дарик председателят на инициативния комитет Иван Недев. По думите му общинското партийно ръководство, което е било поканено но не присъства, е причина част от делегатите да не останат в залата.

Участниците обаче са приели 9 решения, които ще бъдат изпратени на Висшия съвет на БСП. В становищата си присъствалите на конференцията се обявяват за обединение на организацията, разграничават се от политиката на общинското ръководство и лидера Иван Станчев, потвърждават намерението си да търсят нов обединяващ председател и настояват до месец в Хасково отново да бъде насрочено заседание на общинската партийна конференция. Ако това не се случи ще учредим нова общинска организация на БСП-Хасково, заяви пред Дарик председателят на инициативния комитет Иван Недев.

Той и заместник-кметът Татяна Димитрова, която също присъства на форума, ще обжалват решението на общинското ръководство, с което бяха изключени от партията. Според Иван Недев, да изключват социалисти имат право само основните партийни организации. В заседанието участваха и общинският съветник Наталия Любенова и депутатът от БСП Иван Илчев, които според общинския партиен съвет следваше да „заострят вниманието върху политическото си поведение".

На конференцията в Хасково са били поканени, но не присъстваха представители на Висшия партиен съвет.
Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини