11 признака, че вече не сте запален геймър

Преди време играехте денонощно и непрестанно усъвършенствахте уменията си в Quake или Command & Conquer. Бяхте си спечелил славата на непобедим геймър и истински виртуоз на PlayStation. Но, времето минава и в един момент установявате, че вече май не изпитвате това непреодолимо влечение към джойстика или клавиатурата и като че ли не сте хардкор геймър. Май се задава някаква криза. Ето 11 признака, по които можете да прецените дали и вие сте обхванат от този световен проблем.


1.Предпочитате да играете срещу компютъра
Онлайн геймингът срещу реални хора ви депресира – изискват се бързи реакции, а вашите са вече позабавени, а и тези чатения с 12-годишни пичове. Вие играете перфектно офлайн, защото алгоритъмът на играта е доста по-предвидим. Дори можете да спечелите, докато да сте предпоследен в игра онлайн не звучи никак добре.


2.Играете само, когато приятелката ви я няма
Защото вие вече имате огромен HD телевизор и да бичите, когато тя е в къщи и иска да гледа сериал е доста „егоистично", а и означава, че не искате да правите нищо двамата заедно.


3.Вярвате, че победата не е всичко
Това не е защото не сте вече толкова добър. Вие сте открил, че има по-важни неща в живота, от това да прекарвате по 5 часа всяка нощ в изтребване на всякакви зли гадини. Това, че не можете да спечелите нов ранг, няма връзка с горното.


4.Изминали са дни от последния ви контакт с конзолата
Това е защото има и други забавления: телевизия, филми, книги, разходки, ресторанти, пазаруване, партита, фитнес... А, да имате и постоянна работа и съпруг/съпруга (зачеркнете излишното) вече.


5.Вие сте най-старият, който си купува видеоигри в магазина
И затова лъжете безсрамно. „Искам Guitar Hero, за да зарадвам моя син за рождения му ден", твърдите с поглед някъде встрани от продавача.


6.Обичате еднакво своите Xbox 360 и PS3
Вече сте „улегнал" играч с добри доходи. Това значи, че сте горд собственик на Xbox 360 и PS3. Вече не участвате в битката между двете конзоли. Вие сте като ООН – опитвате се да помирите двете спорещи страни. Всъщност вие самите не виждате разлика между двете устройства.


7.Спомняте си „златните години" на геймърството
Изведнъж установявате, че си спомняте за много архивни игри и го правите с умиление по доброто старо време. Но когато започнете да разказвате за тях, околните, кой знае защо, ги смятат за прастари и не особено забавни.


8.Избягвате да играете Wii, защото изисква доста усилия
Няма спор, че Nintendo Wii е революционна. Но, не намирате ли, че изисква доста труд. А и защо да напускате удобния диван и да изоставята джойпада? 20 минути боулинг в Wii Sports изискват големи усилия от ваша страна.


9.FPS игрите не ви се нравят
Игрите от първо лице изискват рефлекси, а вие сте с 2 секунди по-бавни от всички в GoldenEye и Quakе. Вие мислите „огън", „скачай", „обърни се", но вашите пръсти изпълняват тези команди след доста дълги паузи.


10.Пъзелите ви се виждат интересни
Игрите базирани на занимания на маса като пъзел или скрабъл ви се виждат все по-привлекателни. Съпругата ви я няма до 10 вечерта, вие вечеряте и започвате да се забавлявате с нещо толкова спокойно и тихо.


11.Предплатили сте GTA IV, но ще я играете чак в неделя
В сряда предплатената култова игра е при вас. Но вие сте зает. Всъщност няма да имате възможност да я изпробвате преди уикенда. А пък и никога няма да успеете да я превъртите.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини