Анархисти протестират пред Народния театър

Двадесетина полицаи спряха малка група националисти, които искаха да се присъединят към митинга на анархистите пред Народния театър.
Според полицаите хората на Боян Расате нямали разрешение за митинг и искали да се конфронтират с анархистите. Расате от своя страна заяви, че не искал разрешение, защото той и приятелите му са дошли като граждани.

Той уточни, че целта му е да отбележи празника 1 май с анархистите или пък с други, които протестират, като каза, че е готов да отиде и в Борисовата градина, където празнуват социалистите.

Малко по-рано около 30 членове на Федерацията на анархистите издигнаха лозунг "Първи май - 122 години съпротива". Те скандираха "Днес не е празник, а ден за борба", "Солидарността между хората е нашето оръжие срещу властта".

Пред присъстващите бе прочетена протестна декларация, в която се казва, че държавата е тумор и ограбва работещите в България.

Според Георги Константинов от Федерацията на анархистите всичко в държавата трябва да се промени, предприятията трябва да отидат при тези, които работят в тях, възнагражденията да бъдат равни, а държавата да бъде заменена от Федерация на общините. Полицията и армията трябва да се разпуснат.

Константинов призна, че зад тези идеи стоят много малко българи, но каза, че се надява скоро "да се приключи с пазарната икономика в страната".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини