България остава в битката за Евровизия

Тази вечер в Белград ще бъде избран победителят в „Евровизия". 25 държави ще се представят на него. За съжаление Нашата песен "DJ, take me away" не успя да се класира за финала на конкурса.

За първи път зрителите ще видят представителите на Великобритания, Франция, Испания, Германия и Сърбия.

Българите обаче ще могат да стиската палци на плевенчанката Люси Дяковска, която е част от "No angels", които се състезават на „Евровизия" за Германия.

За основен фаворит е сочена украинската песен „Shady lady" на Ани Лорак. Украинката пък беше и обявена за една от най-красивите изпълнителки на „Евровизия". В тази класация нашата певица Йоана, която вече си тръгна от Белград, взе бронзовия медал за красота сред участничките, което си е немалка утеха.

Финалът на 53-тото издание на международния конкурс „Евровизия" отново ще бъде в най-голямата зала на Балканите „Белград Арена". 15 минути ще имат зрителите, за да гласуват, чрез телефонно обаждане или sms, за песента, която искат да спечели „Евровизия".

Всички билети за шоуто, което се очаква да бъде гледано от около половин милиард души по целия свят, вече са продадени. На черно могат да се намерят за около 400-500 евро, съобщава Дарик радио.

По регламент те не могат да подкрепят песента на собствената си държава. Специален гост на финала на „Евровизия" ще бъде световноизвестният музикант Горан Брегович. Миналата година за номер 1 на „Евровизия" беше избрана песента на Мария Шерифович „Молитва".
Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини