Спортен модел... и с нулеви емисии - Nice

Nice (No Internal Combustion Engine т.е. Без двигател с вътрешно горене) представлява компания за електрически автомобили, базирана във Великобритания, специализирана в производството на електрически ванове с нулеви емисии на СО2. Автомобилният производител разкри, че планира да се развие в още сегменти – включително и на спортните автомобили – с представянето на своя прототип, който ще бъде показан по време на автомобилното изложение в Лондон през юли.

Новият прототип притежава традиционното купе на спортен автомобил, но е интересно, че за вратите е избран т.нар. LSD или Lambo Style Doors. Дизайнът на автомобила е базиран на клетка от въглеродни влакна и серия иновативни електронни компоненти за системата за управление, за спиране и други подобни, като идеята е броят на механичните компоненти да бъде редуциран.

Работата по развитието е споделена между инженерите от Nice и студентите от Университета в Кранфилд, като за самата система за задвижване помага и група специалисти от Шривенхам. Дизайнерите държат да стане ясно, че това не е сериен автомобил, а по-скоро своебразна витрина на бъдещи технологии, които могат да бъдат внедрени в бъдещи модели на Nice.

Във Великобритания, където се и продават повечето от моделите на компанията, собствениците на автомобилите на компанията са освободени от много такси, като освен това се плащат по около 3 цента за електричество на миля. Иначе по време на автомобилното изложение в Лондон Nice ще покаже и своя модел Mega-City, както и серия други електрически модели. www.motorauthority.com


Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини