Хватката на мафията в България ужасява Брюксел

Лондонският "Таймс" пише в обширен материал за България, че "проваленият опит за спасяване на футболен бос, показва обхвата на хватката на мафията".

Вестникът описва подробно случая с Ангел Бончев и съпругата му, като пише, че това е поредното доказателство, че българските власти не могат да се справят с масовата организирана престъпност.

България страда от епидемия на отвличания, която няма да направи нищо за репутацията й, докато Европейската комисия се готви да обяви, че спира милиони евро за най-новия член на ЕК, пише "Таймс".

С 11 млрд. евро от касата на ЕС, предназначени да помогнат за подобряване на инфраструктурата на страната през следващите 6 години, служителите в Брюксел са ужасени от все повечето доказателства, че повечето от парите попадат в ръцете на престъпници.

"Таймс" съобщава подробности за доклада на ЕК, в който българските власти са предупредени да направят всичко, за да може помощта да достига до гражданите на страната, а не да бъде източвана от корумпирани служители.

Вестникът описва съдбата и на други футболни босове в България, освен Ангел Бончев, които са били застреляни, като посочва, че в страната са извършени 150 поръчкови убийства.

Цитиран е и докладът на ОЛАФ за престъпна мрежа от над 50 компании на двама бизнесмени, свързани с високопоставени български политици, които злоупотребяват със селскостопанските средства на ЕС на стойност 32 млн. евро.

"Таймс" отбелязва, че опозицията готви вот на недоверие за премиера Сергей Станишев, който е бил смятан за реформатор, но не е направил нищо съществено.

Западните правителства са уморени от обещанията на Станишев да вземе мерки и обмислят не само да отнемат пари, но и да замразят членството на България в Шенгенската зона за свободно пътуване, която покрива по-голямата част от Европа, пише вестникът.


Хватката на мафията в България ужасява Брюксел

Източник: kafene.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини