Затюхкаха се и за рязък спад на чуждите инвестиции

500 млн. евро спад има в чуждестранните инвестиции за първата половина на тази година, като може би това е свързано и с говоренето и очакванията около доклада на ЕК.

Това призна министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров пред журсналисти, цитиран от БТА.

За първото тримесечие чуждите инвестиции бяха по-големи от тези за същия период на 2007 г., посочи министърът. Той допълни, че е трудно да се отдели ефектът от ипотечната криза от действията на инвеститори в страната.
Ако има отлив на чуждестранни инвеститори от България, това ще е най-големият негативен резултат за страната от доклада на ЕК, коментира министърът. По думите му такъв ефект може да се окаже по-голям от средствата, които евентуално България няма да получи.

Бизнес-климатът не се създава само в икономическите министерства, а за него работят всички административни структури, отбеляза Димитров. Той каза, че с вицепремиера Меглена Плугчиева вече са осъществени срещи с представители на гръцките банки и че ще трябва да се направят срещи с българо-германската и българо-американската камара, за да се уточнят евентуалните им претенции към България.
Целта е изключително големият интерес и добронамереното отношение към България да се възстановят, каза министърът.

Петър Димитров добави, че няма спрени проекти по ФАР, управлявани от Министерството на икономиката и енергетиката.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини