Безалкохолно от змиорка

В Япония започна продажбата на разхладителна напитка, приготвена от змиорки. АР цитира Кацунори Хаяши – представител на компанията Japan Tobacco Inc., която произвежда напитката.

Безалкохоното ще се казва „унаги нобори" или „надигаща се змия" и е произведено по случай традиционните за Япония дни на хапване на змиорки – от 24 юли до 5 август.
Напитката е с жълт цвят, като за приготовлението й са използвани екстракти от главата и костите на змиорката, както и съдържащите се в животното витамини. Цената на питието е еквивалентна на 1,3 щатски долара и е около десет пъти по-евтина от порция печена змиорка, но с нейния аромат.

В горещините змиорката е доста популярно ястие в Япония, тъй като жителите на острова смятат, че консумирането й води до повишаване на жизнените сили на организма. Популярността на змиорката е толкова голяма, че често около нея се развихрят скандали. Например лично правителството разследва случай, в който две компании продавали внесени от Китай змиорки като отгледани в Япония.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини